Versió per imprimir

Perill d’allaus vàlid per al dissabte 24 de març de 2018

Perill marcat (3)

 

1: Feble, 2: Moderat, 3: Marcat, 4: Fort, 5: Molt fort
Vessants muntanyosos més perillosos indicats en negre.
Sortides espontànies: despreniments de neu fresca o recent
Desencadenament a causa dels esquiadors: plaques a lloc o en formació

Estabilitat del mantell nival

Aquesta nit tornaran les precipitacions i dissabte continuaran. Per a les properes 24 hores, esperem gruixos de 5 a 10 cm de neu fresca, de 10 a 15 cm als massissos del nord d’Andorra. També es reactivaran vents forts de nord, i a mesura que anirà nevant es formaran noves acumulacions que podrien ajuntar-se amb la neu recent i encara lleugera. Aleshores, poden desprendre’s allaus en els pendents suficientment inclinats i carregats al pas d’un esquiador o excursionista de muntanya.
Aquesta neu es depositarà sobre plaques ja existents en sectors d’acumulació, o formar-ne de noves dipositant-se, en algunes zones, sobre capes que s’han tornat fràgils sota l’acció del fred dels darrers dies. El vent de nord també ha afavorit aquestes formacions. Després de les últimes nevades, el vent ha pogut treballar i transportar la neu fins a grans distàncies, inclús remuntant pendents.

Neu fresca a 1800m

anterior
propers
(dia + següent nit)

Gruixos del mantell nival fora de pista

Altitud neu contínua
Vessant NORD 1500
Vessant SUD 1600

Qualitat de la neu

En zones exposades, el vent ha escombrat la neu deixant al descobert una crosta de vegades gelada o dura. També, en altitud, la neu fresca s’ha dipositat sobre una neu encara lleugera en les zones resguardades i als boscos, però es manté dura o gelada a les solanes o en zones on aquests darrers dies han bufat vents violents de nord, moltes vegades allunyades dels cims.

Tendència del perill d´allaus

diumenge 25 març 2018
dilluns 26 març 2018

Butlletí redactat en coproducció pel Servei Meteorològic d’Andorra i Météo-France