Versió per imprimir

Perill d’allaus vàlid per al diumenge 20 de gener de 2019

Perill feble 1

 

1: Feble, 2: Moderat, 3: Marcat, 4: Fort, 5: Molt fort
Vessants muntanyosos més perillosos indicats en negre.
Despreniments espontanis: Perill feble.
Despreniments a causa d'esquiadors: Petites plaques.

Estabilitat del mantell nival

Les crestes i els extrems de les crestes han quedat pelades i la neu ha quedat acumulada en zones de dipòsit arrecerades del vent. Aquestes acumulacions reposen sobre un sol poc innivat o sobre una capa de neu vella feblement cohesionada.
En els pendents suficientment inclinats podrien desprendre’s plaques de poca amplada, de manera accidental i per sobrecàrregues fortes. Les nevades febles previstes per demà dijous no modificaran de manera significativa la estabilitat del mantell.

Neu fresca a 1800m

anterior
propers
(dia + següent nit)

Gruixos del mantell nival fora de pista

Altitud neu contínua
Vessant SUD 2200
Vessant NORD 1700

Qualitat de la neu

La innivació és escassa per a la temporada. Comencem a veure neu cap a 1.700 metres, però els gruixos significatius es troben per sobre de 2.000-2.200 metres.
Als vessants assolellats, trobem zones sense neu al costat de zones d’acumulacions, on la neu pot ser dura degut al regel, tot plegat a causa del retorn de vents freds. A les zones exposades al vent, el mantell és molt comprimit. En els vessants obacs, la neu és més lleugera, tot i que podem trobar-hi zones amb neu crosta o gelada. La pràctica de l’esqui de muntanya és molt restringida.

Tendència del perill d´allaus

dilluns 21 gener 2019
dimarts 22 gener 2019

Butlletí redactat en coproducció pel Servei Meteorològic d’Andorra i Météo-France