Versió per imprimir

Perill d’allaus vàlid per al dissabte 24 de febrer de 2018

Perill marcat

 

1: Feble, 2: Moderat, 3: Marcat, 4: Fort, 5: Molt fort
Vessants muntanyosos més perillosos indicats en negre.
Sortides espontànies: purgues de neu recent.
Desencadenament a causa dels esquiadors: plaques inestables.

Estabilitat del mantell nival

Vents forts del nord-oest han format noves plaques, però encara queda força neu lleugera susceptible de que pugui ser transportada per vents més febles. En tot cas les plaques podrien esdevenir inestables al pas d’un esquiador o excursionista de muntanya i originar allaus que podrien ser localment importants donats els gruixos de neu acumulats, i baixar fins a cotes ben baixes de canals o corredors.
Com que el dissabte esperem importants clarianes i temperatures diürnes una mica més suaus, tot plegat afavorirà els despreniments naturals en pendents que encara no s’hagin purgat. En aquest cas, els volums de neu encara poden ser importants i el pas d’un esquiador podria originar sortides d’allaus.

Neu fresca a 1800m

anterior
propers
(dia + següent nit)

Gruixos del mantell nival fora de pista

Altitud neu contínua
Vessant NORD 1300
Vessant SUD 1300

Qualitat de la neu

La neu recent continua sent força lleugera en un bon gruix. En cims i serralades, els episodis de vents forts han fet que la neu sigui encartronada i irregular, o que el vent l’hagi escombrat deixant al descobert neu antiga i gelada. No obstant, el dissabte, amb la pujada de temperatures i un temps ben assolellat, la neu es tornarà més pesada.

Tendència del perill d´allaus

diumenge 25 febrer 2018
dilluns 26 febrer 2018

Butlletí redactat en coproducció pel Servei Meteorològic d’Andorra i Météo-France